This document is also available in English. Dieses Dokument ist auch auf Deutsch erhältlich.

Marko Mäkelä: taustatietoja

Lisätietoja on ansioluettelossani.

Asuinpaikkani

Jokivarsi, Vantaa
Synnyin vuonna 1973 Vantaan kauppalassa, joka muuttui sittemmin kaupungiksi. Vartuin Jokivarren pientaloalueella.
Strecknitz, Lyypekki
Ensimmäisen kerran muutin pois vanhempieni nurkista vuoden 1994 alussa Lyypekkiin, Anschützstraße 11:een opiskelija-asuntolan huoneeseen 209, kun lähdin puoleksi vuodeksi työharjoitteluun Berufsfortbildungswerk GmbH:lle kehittämään erästä tietokantasovellusta. Työskentelin samassa paikassa Holstentorplatzin äärellä vielä muutamaan otteeseen, sillä pidin kaupungista ja siellä tapaamistani ihmisistä erittäin paljon. Yhteensä vietin siellä elämästäni 13 kuukautta.
Otaniemi, Espoo
Seuraavat pysyvät osoitteeni olivat Espoossa, Jämeräntaival 1 B 120 ja Tikkakoskella suorittamani asepalveluksen jälkeen Jämeräntaival 1 B 312.
Leppävaara, Espoo
Valmistuttuani diplomi-insinööriksi 14.12.1998 ostin ensimmäiseen oman (silloin vielä osittain pankin) asunnon Harakankujalta. Käytettävissäni oleva tila moninkertaistui hetkeksi, mutta en ehtinyt iloita siitä pitkään, sillä saatuani remontin valmiiksi vuonna 2000 tuleva vaimoni valloitti suurimman osan asunnostani.
Jokivarsi, Vantaa
Ostimme vanhemmiltani saman paritalonpuolikkaan, josta olin muuttanut pois kymmenen vuotta aiemmin, ja muutimme maaliskuun 2004 lopussa. Edellisessä muutossa asuinpinta-ala lisääntyi 50  ja nyt 100 . Viimeinkin meillä on tilaa tietokoneilleni ja verstaalle.

Koulutus

Peruskoulutukseni hankin Jokivarren ala-asteelta ja Ruusuvuoren yläasteelta Korson keskustan toiselta puolen. Opintieni jatkui Simonkylän lukiossa, joka oli Suomen ensimmäisiä luokattomia lukioita.

Lukion suoritettuani minulle oli pari vuotta epäselvää, mikä minusta tulisi isona. (On se vieläkin hieman epäselvää.) Puolitoista vuotta vietin Helsingin yliopistossa matematiikkaa ja fysiikkaa lukemassa sekä hankkimassa ensi kosketuksen Internetiin ja GNU/Linuxiin.

Sitä menoa olisin voinut valmistua kolmessa vuodessa, mutta päätin kuitenkin vaihtaa Teknilliseen korkeakouluun tietotekniikkaa opiskelemaan. Vuoden siellä opiskeltuani palvelin isänmaatani IlmavVK:ssa Luonetjärven varuskunnassa Tikkakoskella 10.7.1995‒3.6.1996 ja hankin viestialiupseerin ja reserviupseerin koulutuksen. Valmistuin Tietojenkäsittelyteorian laboratoriosta diplomi-insinööriksi 1998.

Professori Leo Ojala taivutteli minut jatkamaan opintojani ja tutkimusta. Vuonna 2000 valmistuin tekniikan lisensiaatiksi, ja väittelin 28.11.2003. Tutkimustyöni osana tein saavutettavuusanalysaattorin eli ohjelmiston, jolla voi mallintaa ja tarkistaa rinnakkaisia ja hajautettuja järjestelmiä.